Ujian UKKM MRSM

>> Tuesday, November 10, 2009

yg ny cme skit info je aku tau. Diorg kte UKKM ade 3 jnis ujian,
1. Science. org kte,'x ssh pon, cm pmr je', kbnykkan yg klua,
adlh ikut sukatan. Dr form 1 hingge from 3. So, korg kne la,
byk2 bce bku blik.


2.Mathematics. Yg ny bru org kte pyh. Totally soalan dy cm
soalan iq. Mkin gak dy buat tu nk check iq bdk2 kn??
Abg aku kte dia ksi bntuk diamond la, pstu ade blat kt dlm,
cm2 la(sbnrnye aku lpe ape yg abg aku g tau kt aku,hahaha)
Tp ape yg psti, bku Longman korg tu mmg x dpt nk bntu dlm math ny.
aku ksi link nk chec iq korg. Klu korg nk download, type 'ukkm' kt password dy.
Pastu click ade tulisan biru kt bwh skali, kt belah knan.
spe2 yg bwh 90 tu, mmg mslh la. spe yg rjin nk tjam kn iq korg,
visit lmn ny. Click here.


3.Personalities. Ny yg pling aku x psti. mkin dy ksi ujian cm,
'Anda suka warna??'. X tau la. Itu org kte. Tp MARA kte
'3.Keperibadian (Ujian Matematik dan Sains berdasarkan Sukatan Pelajaran Menengah Rendah).' Kite mkin tau lpas kite amek ujian tu.

Comment ye, klu ade yg aku slah ke, kte check sme2. moga2 kite sume
dpt msuk Mrsm.

2 comments:

YiEn-AcAp November 10, 2009 at 6:47 AM  

korg bleh la send kn brape iq korg dpt...
cm aku,
15=115,
16=116,
24=124,
tp kputusan ny cume check kite melalui imej shj.
sbnrnye ade bnyak cara nk tau brape iq kite.
tp aku cye kn yg ny. krane aku test buat iq test kt web laen, and kputusan aku = 114,
x jauh beza pun.
share lah kputusan korg ye...

natasha November 11, 2009 at 9:52 PM  

hebat kau.
aku malas nak amik serius pasal exam nanti.
aku xharap sgt. sbb mrsm lambat bgtau,
kalau aku dpt ke x.
so, aku prefer sbp.
insyaAllah.
tp kalo dpt mrsm, lg bagus en.
haha aku rse ko ade harapan masuk mrsm.
dont worry be happy (:

Post a Comment

About This Blog

aku mle2 skali nk luah kn rse x puas ati kt blog ny.
Ade ke ptut dy sruh type 1200 characters kat about me???
Aku bkan ske pon type byk2. Tp x pe lah.... aku pakai gk blog ny kn??
Ny ttg aku....

Nama aku yg real pnye, Mohd Nazrin Asraf bin Mohd Azhar. Music aku ske type yg lbih kpd instrument. Lyric pon penting gak. Kt komputer aku( share ngan abg aku) ade lbih krang 4Giga lagu jepun SHJ. x tau la nape. Kitorg ny ske usya anime. Lagu diorg pulak kebnykannye best2,gempak2 and x membsankan klu dengar. Aku jugak seorg gamer. Lbih 14giga aku pkai kt dlm komputer ayh aku ny,utk simpan game NDS (nintendo dual screen)(type ny la yg aku ade). Dulu aku ade la 1,tapi aku nk upgrade, so aku jual la. Game yg aku pling ske kat Nds tu, game Kingdom Heart dan Legend Of Zelda. syok gler la maen game ny. Selain tu,aku ske minum teh. Kdg2 tu ske gak minum kopi susu, nescafe ke, atau hundred plus. Walaupun cm gitu, aku mnum lg byk ayer kosong drpd air2 yg aku sbot td. Mmmmm... lg.... aku ske gak ttg krete2 ny. Spe2 yg mnat bleh ksi soklan atu share ape2 je yg berkaitan. Bpk aku ketua engineer kt proton bahagian enjin kt shah alam. Lg hebat klu ketua kt tanjung malim. HQ(head quarter) Proton. Aku prnah skolah kt sktsm2( sk Taman Seri Muda 2),then aku pindah skolah kt sktu(sk Tamman Uneversiti) pada thun ke-6. Aku amik UPSR kt stu lah. spanjang taun aku ade mslh yg aku x ske bincang kn, so dpt lah 3A2B. Pastu aku ditawar kn msuk skola SMKSS ( SMK Seri Serdang),and skola tu lah yg pling aku ske buat ketika ny. Kwn2 bru, cikgu bru, sluar hijau, lencana bru, awek2 bru(x prlu komen),klas bru, mte plajaran bru,naek bas bru(dah x yah naek van) n ckup byk lg la yg bru2. 1st aku igt skola menengah ny byk la beza, tp lpas msuk je, rse cm biase je. Rse cm pindah skolah dlu. Tp 1 je yg laen, pengalaman. Spanjang 3 taun aku skolah kt situ, byk yg aku blaja. Cth nye antare pling aku ske, jgn lah kite crik psl ngan gru, diorg x de ksian cm gru skolah rendah. Stuju kn??? mkin tu je lah aku tlis kt sni, nnti aku tlis byk lg kt blog post. Lg,aku ny bukan la bjak sgt. tp klu korg ade ape2 soklan, aku bleh search kan kt wiki ke, pengetahuan sendri ke, tye org ke.
tp klu korang nk tye ttg private, send kt myspace aku. Ueki_25@yahoo.com. klu korg antar email, mmg smpai kiamat la aku x blas. hehe. If nak contact pun bleh, 0177154793. aku tggu pggilan korg. sms pun bleh la(klu aku ade duit la). KK...

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP